topfutball

topfutball

2021/2022-es idény magyar edzői

2022. január 25. - tamas8

 

Kétségtelen, hogy az NB1-ben edzőnek lenni nem a legbiztosabb állás manapság. A jelenleg zajló szezonban mindössze két olyan szakvezető van, aki már több, mint 2 éve van csapata élén. Nézzük meg, hogyan teljesítenek a magyar edzők a csapataiknál! Kezdjük a sort a 2 legrégebben regnáló menedzserrel!

Csertői Aurél

Csertői Aurél jelenleg a Gyirmót edzője. Az egykori magyar válogatott 2019.06.08-án vette át csapata irányítását még a másodosztályban. Kisebb meglepetésre sikerült feljutniuk többek közt a Vasast is megelőzve. Jelenleg ugyan az utolsó helyen állnak az NB1-ben, de mindössze 3 pontra van a bentmaradást jelentő 10. hely. Az egykori középpályás 88 meccsen irányította eddig a Gyirmótot és ezeken 1,61 pontot átlagol.

Hornyák Zsolt

A második olyan vezetőedző, aki több mint két éve van a klubjánál, nem más, mint Hornyák Zsolt, aki a Puskás Akadémia vezetőedzője. Az egykori háromszoros szlovák válogatott védő 2019.07.01-jén vette át a felcsúti alakulatot és egyből a dobogó legalsó fokára vezette csapatát. A tavalyi szezonban sikerült ismét előrelépniük, hiszen a második helyen végeztek. A 2021/2022-es szezonban féltávnál 3. az együttes. Sajnos a klubnak a nemzetközi kupaporondon eddig nem sok babér termett, de a kereken a csapatnál töltött 100 meccséből 1,75 pontos átlag nem rossz arány.

Bognár György

Az egykori ötvenszeres magyar válogatott középpályás 2020.09.22-én vette át a Paks irányítását. Abban a szezonban a 4. helyig vezette az atomvárosiakat úgy, hogy magasan a legtöbb gólt rúgták a bajnokságban, igaz, hogy a 3. legtöbbet is kapták. A jelenlegi szezonban is ontják a gólokat Bognár Gyuri játékosai. 17 meccsen 42 gólt rúgtak, ami 2,47-es átlag. Hátul is megtartották a "gólerősségüket", hiszen féltávnál már 36 gólt kaptak, ami 2,11-es átlag. Mindent összevetve a Paksnál töltött 51 meccsén 1,61 pontot átlagol.

Horváth Ferenc

 

Az érdekes nyilatkozatairól is ismert szakvezető 2021.02.15-e óta a Honvéd vezetőedzője. Szezon közben Pisont Istvántól vette át a stafétát és sikerült is benntartania a fővárosi alakulatot. Az egykori válogatott csatár igazi vándormadárnak számít, hiszen két évnél többet egy klubjánál sem töltött eddig. Legnagyobb edzői sikere, hogy 2015-ben a Videoton vezetőedzőjeként 2. helyen zárt az NB1-ben. A Kispestnél eltöltött 32 meccsén 1,28 pontot szerzett meccsenként.

Waltner Róbert

Waltner Róbert Boér Gábortól vette át a Zalaegerszeg irányítását 2021. 03.15-én. Az egykori hatszoros válogatott csatár tavaly benntartotta a Zetét, idén viszont komolyabb céljai is lehetnek a klubbal. Habár volt egy időszak a szezon elején, amikor nem ment annyira a csapatnak, és ekkor állítólag az edző menesztése is felmerült, szépen összekapta a csapatát, amit mi sem bizonyít jobban, hogy az 5. helyen telelhetett az alakulat. Waltner 26 meccs óta vezeti a Zala megyeieket, ezalatt az időszak alatt 1,42 pontot átlagol.

Szabics Imre

Az egykori klasszis csatár 2021.04.01-jén vette át a Fehérvár irányítását. Sokaknak kicsit meglepő volt, hogy őt nevezték ki a csapat élére, hiszen ő ekkor még az osztrák válogatott pályaedzője volt. A tavalyi szezonban a 3. helyen zárt a Fejér megyei alakulattal. Szabicsnak ez az első klubja, ahol ő lehet a vezetőedző, ez idáig csak pályaedzői vagy másodedzői feladatokkal volt megbízva. Az idei szezonban féltávnál 4. a csapat, de mindössze 6 pont a hátrányuk a listavezető Ferencváros mögött. Igaz a Fradi egyel kevesebb meccset játszott. Imre a vezetőedzőként eltöltött 30 meccse alatt 1,83 pontot szerzett meccsenként.

Supka Attila

Supka Attila az idei szezon közben vette át a Mezőkövesd irányítását Pintér Attilától. A csapatot féltávnál a 6. helyre kormányozta. Eddig csak 10 meccsen volt matyóföldiek kispadján, így messzemenő következtetéseket még nem lehet levonni az eredményekből. Ezeken a meccseken 1,40 pontot átlagolt.

Erős Gábor

Erős Gábor nehéz örökséget vett át Joao Janeiro-tól 2021. 11. 10-én, hiszen a Kisvárda remek szezont fut ebben a szezonban, amire külföldi klubbok is felfigyeltek. A DAC ki is vásárolta a szerződéséből a portugál mestert. Ekkor sokan azt várták, hogy a szabolcsi egyesület kipukkad, de Erős Gáborral ez idáig veretlen maradt a csapat. Igaz a mester csak 5 meccse ül a Kisvárda kispadján, de ez alatt szerzett 3 győzelem és 2 döntetlen megsüvegelendő. A csapat az előkelő 2. helyen áll féltávnál. Erős 5 meccsen 2,20-as pontátlagot ért el, amit ha tudna tartani a szezon végéig, akkor még szenzáció is születhetne a magyar bajnokságban.

Márton Gábor

Márton Gábor már a 3. vezetőedzője az MTK-nak az évben, ez sokat elárul a kék-fehérek idei szezonjáról. Az évet Giovanni Costantinoval kezdte a fővárosi alakulat. Őt októberben menesztették, majd megbízott vezetőedzőként Teodoru Vaszilisz vette át a csapatot, de csodát ő sem tudott tenni. Mártont 2021. 11.12-én nevezték ki. Ez idáig 5 meccsen irányította az együttest, de csak egyszer sikerült nyertesen elhagyniuk a pályát. Jelenleg a tabella 11. helyen tanyáznak. Márton Gábor 0,60 pontot szerzett eddig meccsenként, szóval bőven van hova fejlődniük ha bent akarnak maradni.

 

Szerintetek ki a jelenlegi legjobb edző az NB1-ben?

A bejegyzés trackback címe:

https://topfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr7616821998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása