topfutball

topfutball

A jövő magyar reménységei

2022. január 23. - tamas8

A legutóbbi VB selejtezős kudarc után összeszedtem, hogy kik lehetnek azok a tehetséges magyar játékosok, akik néhány éven belül a válogatott alapemberei lehetnek. Nézzük is posztonként!

Kapusok:

Senkó Zsombor

Zsombor a Juventus Primavera csapatában alapembernek számít olyannyira, hogy még a felnőtt keret tagja is volt a Napoli és a Roma elleni meccseken.  A jelenleg 18 éves kapus az Illés Akadémiáról került Torinóba. Ugyan a bajnokságban csak 8. helyen állnak, de az Ifjúsági Bajnokok Ligájában, azaz az UEFA Youth League-ben csoportelsőként jutottak tovább a  Chelsea fiataljait megelőzve. A kiváló felépítésű kapusról azt mondják, hogy nagyon jó a mentalitása, valamint lábbal is kiemelkedő.

Hegyi Krisztián

Krisztián csakúgy, mint poszttársa Szombathelyről tette át a székhelyét külföldre. Bár több kérője akadt Angliából és Spanyolországból, ő a West Ham United-et választotta. Átigazolásakor a Kalapácsosok közöltek egy cikket, miszerint korosztálya egyik legnagyobb kapustehetségét szerezték meg a személyében. Jelenleg az U23-as csapatban fut kiváló szezont, hiszen csapata vezeti a tabellát 17 forduló után. Erősségeinek a magas labdák lehúzását és a védelem irányítását tartják.

Védők:

Milos Kerkez

 

Milos Győrből került Milánóba. Sokat elmond a 18 éves játékos tehetségéről, hogy személyesen Paolo Maldini kérésére került az AC Milanhoz. Jelenleg a Primavera együttesnél pallérozódik, de többször már a felnőttekkel edzett és már volt felnőtt keret tag is. A mérvadónak számító Transfermarkt 300 ezer euró taksálja az értékét.

Balogh Botond

 

Botondot aligha kell bemutatni a magyar futball szerelmeseinek. Az egyszeres válogatott jelenleg a AC Parma alkalmazásában áll. A 19 éves védő az MTK-ból igazolt Olaszországba, ahol most töbek közt a legendás Buffon csapattársa lehet. Ugyan idén csak a Seria B-ben játszik, de tavaly volt 3 Seria A-s meccse is és San Marino ellen bemutatkozhatott a válogatottban is. Jelenlegi értéke 1 millió euró.

 Középpályások:

Posztobányi Patrik

 

A 19 éves védekező középpályás a Puskás Akadémia játékosa, azonban a következő fél évet Zalaegerszegen tölti kölcsönben. Mentálisan és fizikailag kiemelkedő játékost a Tutto Mercato Web a "magyar Daniele De Rossinak" nevezte. Reméljük hasonló karriert fut be, mint az olasz.

Bukta Csaba

A 20 éves szélsőt (csak úgy, mint Szoboszlai Dominikot) fiatalon vitte el a Salzburg akadémiája, ahol rögtön kölcsönadták a másodosztályú fiókcsapatuknak az FC Lieferingnek. Onnan az osztrák elsőosztályú SCR Altach-hoz vezetett az útja, előbb kölcsönben, majd miután ott elégedettek voltak vele végleg megszerezték. Itt hamar alapemberré vált, hiszen a jelenlegi szezonban 18 mérkőzésből 16-on játszott.

Csatárok:

Vancsa Zalán

Zalánt joggal az egyik legnagyobb magyar tehetségnek tartják. Mi sem bizonyítja jobban, hogy már 16 évesen bemutatkozhatott a magyar első osztályban, sőt az első meccsén az Újpest ellen győztes gólt rúgott. Az Ifjúsági Bajnokok Ligájában idén 4 meccsen 5 gólt és 2 gólpasszt adott. Hamar fel is figyelt rá az ICM Stellar Sports ügynökség, akikkel sikerült is gyorsan megállapodni, így a jövőben ők fogják az ifjú tehetség útját egyengetni. Ez az ügynökség képviseli többek között Bale-t, Camavinga-t és Grealish-t is.

Németh András

Sokan Szalai Ádám utódjának tartják, a még mindig csak 19 éves csatárt. 13 évesen költözött ki a családjával Belgiumba, ekkor került a Genkhez.  A 2021/2022-es szezonban már a felnőtt csapatban is bemutatkozhatott, amit góllal hálált meg. A válogatottban végigjárta a korosztályos ranglétrát, már csak a felnőtt csapat hiányzik neki. Kétségtelen, ha így folytatja nagy erőssége lehet a magyar válogatottnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://topfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr3916821712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása