topfutball

topfutball

Kicsoda Kerkez Milos?

2022. január 31. - tamas8

Milos 2003.11.07-én született Verbászon, a mai Szerbia területén. 15 évesen került a győri akadémiára, onnan pedig 2021 februárjában került Milánóba. Sokat elmond a 18 éves játékos tehetségéről, hogy személyesen Paolo Maldini kérésére került az AC Milanhoz 200 ezer euróért. Egy év alatt összesen 26 mérkőzésen lépett pályára a piros-feketék Primavera csapatában, ahol a mérlege 2 gólpassz volt. Kerkez ősszel az UEFA Youth League-ben is bemutatkozott, ott 6 meccsen kapott játéklehetőséget. Az első csapatban tétmeccsen nem szerepelt, viszont 1 felkészülési mérkőzésen játszott tavaly nyáron a Pro Sesto ellen, ahol csereként pályára lépve két gólt szerzett.

Most egy évvel később közel 10-szeres áron adták tovább Az Alkmaarnak. A holland csapat hivatalos honlapja szerint 1,7 millió eurót fizettek a magyar korosztályos válogatott labdarúgóért, aki 26-os mezszámot választotta új állomáshelyén. Nem lesz könnyű dolga ha csapatba akar kerülni, hiszen posztriválisa a 11-szeres holland válogatott, aki nem mellesleg csapat csapatkapitánya, Owen Wijndal.

 

Szerintetek mennyi játéklehetőséghez fog jutni Milos?

NB II Bajnokaspiráns beharangozó

Vasárnap folytatódik az NB II 2021/2022-es szezonja. Nézzük meg, hogyan sikerült a felkészülése a tabella top 5 együttesének!

Diósgyőri VTK

5 felkészülési meccset játszottak a miskolciak. Ebből az első három meccsüket a spanyolországi edzőtáborban. Ezeken a mérkőzéseken a mérlegük 2 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség.

Karlshruhe - DVTK 2-1

Deinze - DVTK 2-0

Europa Point - DVTK 0-8

DVTK - Békéscsaba 4-1

DVTK - Kosice 2-2

Érkezett: Lucas a Kisvárdától kölcsönben és a Honvédtól a 2016/2017-es magyar gólkirály Eppel Márton.

Távozott: Asmir Suljic az FK Sarajevohoz, aki a pletykák szerint összeszűrte a levet Kondás Elemér lányával, valamint Zsemlye Balázst kölcsön adta a klub Pécsre, Komlósi Bence pedig a Parmahoz került.

Érdekesség, hogy a szünet utáni első forduló máris egy rangadóval indul, ugyanis a Vasas fogadja a Diósgyőrt  január 31-én hétfőn, amelyet az M4 Sport élőben közvetít este 20:00-kor.

Vasas

A fővárosiak felkészülését a nehezítette a koronavírus, ennek ellenére mind a 4 felkészülési meccsét megnyerte a csapat.

Vasas - Monor 8-1

Vasas - Szolnok 2-0

Vasas - Fehérvár II. 3-0

Vasas - Kazincbarcika 2-0

A piros-kékeknél nem volt nagy jövés-menés ugyanis csak Szalai Józsefet rendelték vissza Kecskemétről, ahol eddig kölcsönben futballozott. Hír még a klub háza tájáról továbbá, hogy Kuttor Attila vezetőedző kirakta a keretből Balajti Ádámot, Szatmári Lorándot és Birtalan Botondot. Érkezőnek felmerült Ihring-Farkas Sebestyén, aki jelenleg a Budafok játékosa, de a legutóbbi felkészülési meccsen próbajátékon vett részt az angyalföldieknél, ezenkívül a magyar válogatott Bese Barnabás a csapattal edz, de a leigazolására csekély az esély.

 

Kecskeméti TE


A lila-fehéreknek jól sikerült a felkészülés, hiszen mind a 4 felkészülési meccsüket megnyerték.

KTE - Vác 2-1

KTE- Budaörs 7-0

KTE - Tiszakécske 3-0

KTE - Békéscsaba 4-1

Érkezett: Ingyen érkezett Tóth Dávid a Haladástól és Szabó László Dabasról.

Távozott: Szalai József, akit kölcsönből visszarendelt a Vasas, valamint Puskás Zoltán és Hatvani Dániel a Dabashoz igazolt (előbbi végleg, utóbbi kölcsönben). Marsa Levente pedig Tiszakécskén folytatja a pályafutását. Madarász Bencével közös megegyezéssel szerződést bontottak.

 

Haladás

A szombathelyiek 5 barátságos meccset játszottak a téli felkészülési időszakban. Mérlegük 3 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség.

Haladás - Zsámbéki SK 4-1

Haladás - Nagykanizsa 3-0

Haladás - NK Aluminij 2-2

Haladás - NK Osijek 1-3

Haladás - NK Olimpija Ljubjana 3-2

Érkezett: Lencse László Gyirmótról, Liviu Antal Aradról, valamint Csató Martin, aki legutóbb a Vasas játékosa volt.

Távozott: Danijel Romic Budafokra, Rácz Ferenc Dorogra, Tóth Dávid Kecskemétre, Debreceni Zalán kölcsönben Nyíregyházára, valamint a legnagyobb távozó az U21-es válogatott Mocsi Attila, akinek a Zalaegerszeg kifizette a kivásárlási árát.

Szeged

A szegediek Törökországban, Belekben edzőtáboroztak, ahol két orosz együttessel csaptak össze.

Szeged - Krilja Szovetov 0-2

Szeged - Arsenal Tula 2-1

Érkezett: Marko Rodic az Újpest II. csapatából, valamint Debreceni Ákos Paksról kölcsönben.

Távozott: Mohl Dáviddal és Ásványi Balázzsal szerződést bontottak.

 

Szerinted ki nyeri idén az NB2-t?

 

Kikkel harcolhat meg a helyéért Schäfer András Berlinben?

Schäfer András valósággal berobbant a köztudatba a 2020-as Európa Bajnokságon. De ki is ő? Honnan indult? Hol tart most? Kikkel kell majd megküzdenie Berlinben a csapatba kerülésért?

 

Schäfer Szombathelyen született és itt is kezdett el futballozni, de hamar az MTK akadémiájára került. Innen 2019 januárjában 1 millió euróért cserébe leigazolta a Genoa. Ott az U20-as csapathoz irányították, majd kölcsönadták a Chievo Veronának, de ott szintén nem jutott játéklehetőséghez.  Ezután a középpályás a DAC-hoz került kölcsönben, ahol annyira elégedettek voltak vele, hogy le is igazolták végleg. A Dunaszerdahelyben és a magyar válogatottban nyújtott teljesítményére több nagy klub is felfigyelt, köztük a jelenlegi idényben a  Bundesliga 4. helyén álló Union Berlin is, akik 2022. 01. 21-én szerződtették 1 millió euróért cserébe.  A tizenötszörös válogatottal együtt így már 6 magyar játszik a német első osztályban.

Régóta figyelemmel követjük Andrást, nagyon tetszik nekünk a mentalitása, a fejlődési pályája és a labdával való bátor játéka. Fiatal, ambiciózus játékos” – idézi az Union hivatalos honlapja Oliver Ruhnert ügyvezető igazgatót.

Az Union Berlin általában 3-5-2-es hadrendben játszik, 3 belső középpályással. Itt kaphat helyet majd Schäfer is.

De nézzük is kik lehetnek a legnagyobb riválisai!

Rani Khedira

A legstabilabb pontja a berliniek középpályájának. Ő a világbajnok, egykori Real Madrid játékos Sami Khedira öccse. Az Union idei 31 meccséből 30-on játszott. A védekező középpályásnak idén gólja és gólpassza még nincs, igaz nem is ő a felelős a csapatban a támadások befejezéséért.

Grischa Prömel

Ő egy igazi box to box játékos. Ha kell támad, ha kell hátul védekezik. Idén 25 meccsen 1831 percet játszott, ezeken 4 gólja és 2 gólpassza van.

Genki Haraguchi

A hatvanhatszoros japán válogatott támadó középpályás szintén 30 meccsen volt jelen, viszont 810 perccel kevesebbet játszott, mint Khedira. Ő 4 gólpassznál jár már a bajnokságban, de a szezonban gólt még nem sikerült szereznie.

 

Levin Öztunali

Legtöbbször csereként lép pályára Berlinben az egykori U21-es és U19-es Európa Bajnok. Idén 18 meccsen mindössze 758 percet játszott. 1 gólpasszt sikerült adnia (azt is kupában), gólt még nem sikerült szereznie.

Kevin Möhwald

Möhwald nyáron érkezett a német fővárosba, de ez idáig nem kapott túl sok játéklehetőséget, eddig csak csereként számoltak vele. 13 meccsen 358 perc jutott neki, gólja és gólpassza nincs.


 

Andrásnak, mint a statisztikákból látható, főleg Prömellel és Khedirával kell majd megküzdenie a kezdőbe kerülésért. Nem lesz könnyű dolga, de bízom benne, hogy meg tudja mutatni a tudását a Bundesligában is.

Szerintetek mennyi játéklehetőséget fog kapni Schäfer?

 

 

2021/2022-es idény magyar edzői

 

Kétségtelen, hogy az NB1-ben edzőnek lenni nem a legbiztosabb állás manapság. A jelenleg zajló szezonban mindössze két olyan szakvezető van, aki már több, mint 2 éve van csapata élén. Nézzük meg, hogyan teljesítenek a magyar edzők a csapataiknál! Kezdjük a sort a 2 legrégebben regnáló menedzserrel!

Csertői Aurél

Csertői Aurél jelenleg a Gyirmót edzője. Az egykori magyar válogatott 2019.06.08-án vette át csapata irányítását még a másodosztályban. Kisebb meglepetésre sikerült feljutniuk többek közt a Vasast is megelőzve. Jelenleg ugyan az utolsó helyen állnak az NB1-ben, de mindössze 3 pontra van a bentmaradást jelentő 10. hely. Az egykori középpályás 88 meccsen irányította eddig a Gyirmótot és ezeken 1,61 pontot átlagol.

Hornyák Zsolt

A második olyan vezetőedző, aki több mint két éve van a klubjánál, nem más, mint Hornyák Zsolt, aki a Puskás Akadémia vezetőedzője. Az egykori háromszoros szlovák válogatott védő 2019.07.01-jén vette át a felcsúti alakulatot és egyből a dobogó legalsó fokára vezette csapatát. A tavalyi szezonban sikerült ismét előrelépniük, hiszen a második helyen végeztek. A 2021/2022-es szezonban féltávnál 3. az együttes. Sajnos a klubnak a nemzetközi kupaporondon eddig nem sok babér termett, de a kereken a csapatnál töltött 100 meccséből 1,75 pontos átlag nem rossz arány.

Bognár György

Az egykori ötvenszeres magyar válogatott középpályás 2020.09.22-én vette át a Paks irányítását. Abban a szezonban a 4. helyig vezette az atomvárosiakat úgy, hogy magasan a legtöbb gólt rúgták a bajnokságban, igaz, hogy a 3. legtöbbet is kapták. A jelenlegi szezonban is ontják a gólokat Bognár Gyuri játékosai. 17 meccsen 42 gólt rúgtak, ami 2,47-es átlag. Hátul is megtartották a "gólerősségüket", hiszen féltávnál már 36 gólt kaptak, ami 2,11-es átlag. Mindent összevetve a Paksnál töltött 51 meccsén 1,61 pontot átlagol.

Horváth Ferenc

 

Az érdekes nyilatkozatairól is ismert szakvezető 2021.02.15-e óta a Honvéd vezetőedzője. Szezon közben Pisont Istvántól vette át a stafétát és sikerült is benntartania a fővárosi alakulatot. Az egykori válogatott csatár igazi vándormadárnak számít, hiszen két évnél többet egy klubjánál sem töltött eddig. Legnagyobb edzői sikere, hogy 2015-ben a Videoton vezetőedzőjeként 2. helyen zárt az NB1-ben. A Kispestnél eltöltött 32 meccsén 1,28 pontot szerzett meccsenként.

Waltner Róbert

Waltner Róbert Boér Gábortól vette át a Zalaegerszeg irányítását 2021. 03.15-én. Az egykori hatszoros válogatott csatár tavaly benntartotta a Zetét, idén viszont komolyabb céljai is lehetnek a klubbal. Habár volt egy időszak a szezon elején, amikor nem ment annyira a csapatnak, és ekkor állítólag az edző menesztése is felmerült, szépen összekapta a csapatát, amit mi sem bizonyít jobban, hogy az 5. helyen telelhetett az alakulat. Waltner 26 meccs óta vezeti a Zala megyeieket, ezalatt az időszak alatt 1,42 pontot átlagol.

Szabics Imre

Az egykori klasszis csatár 2021.04.01-jén vette át a Fehérvár irányítását. Sokaknak kicsit meglepő volt, hogy őt nevezték ki a csapat élére, hiszen ő ekkor még az osztrák válogatott pályaedzője volt. A tavalyi szezonban a 3. helyen zárt a Fejér megyei alakulattal. Szabicsnak ez az első klubja, ahol ő lehet a vezetőedző, ez idáig csak pályaedzői vagy másodedzői feladatokkal volt megbízva. Az idei szezonban féltávnál 4. a csapat, de mindössze 6 pont a hátrányuk a listavezető Ferencváros mögött. Igaz a Fradi egyel kevesebb meccset játszott. Imre a vezetőedzőként eltöltött 30 meccse alatt 1,83 pontot szerzett meccsenként.

Supka Attila

Supka Attila az idei szezon közben vette át a Mezőkövesd irányítását Pintér Attilától. A csapatot féltávnál a 6. helyre kormányozta. Eddig csak 10 meccsen volt matyóföldiek kispadján, így messzemenő következtetéseket még nem lehet levonni az eredményekből. Ezeken a meccseken 1,40 pontot átlagolt.

Erős Gábor

Erős Gábor nehéz örökséget vett át Joao Janeiro-tól 2021. 11. 10-én, hiszen a Kisvárda remek szezont fut ebben a szezonban, amire külföldi klubbok is felfigyeltek. A DAC ki is vásárolta a szerződéséből a portugál mestert. Ekkor sokan azt várták, hogy a szabolcsi egyesület kipukkad, de Erős Gáborral ez idáig veretlen maradt a csapat. Igaz a mester csak 5 meccse ül a Kisvárda kispadján, de ez alatt szerzett 3 győzelem és 2 döntetlen megsüvegelendő. A csapat az előkelő 2. helyen áll féltávnál. Erős 5 meccsen 2,20-as pontátlagot ért el, amit ha tudna tartani a szezon végéig, akkor még szenzáció is születhetne a magyar bajnokságban.

Márton Gábor

Márton Gábor már a 3. vezetőedzője az MTK-nak az évben, ez sokat elárul a kék-fehérek idei szezonjáról. Az évet Giovanni Costantinoval kezdte a fővárosi alakulat. Őt októberben menesztették, majd megbízott vezetőedzőként Teodoru Vaszilisz vette át a csapatot, de csodát ő sem tudott tenni. Mártont 2021. 11.12-én nevezték ki. Ez idáig 5 meccsen irányította az együttest, de csak egyszer sikerült nyertesen elhagyniuk a pályát. Jelenleg a tabella 11. helyen tanyáznak. Márton Gábor 0,60 pontot szerzett eddig meccsenként, szóval bőven van hova fejlődniük ha bent akarnak maradni.

 

Szerintetek ki a jelenlegi legjobb edző az NB1-ben?

A jövő magyar reménységei

A legutóbbi VB selejtezős kudarc után összeszedtem, hogy kik lehetnek azok a tehetséges magyar játékosok, akik néhány éven belül a válogatott alapemberei lehetnek. Nézzük is posztonként!

Kapusok:

Senkó Zsombor

Zsombor a Juventus Primavera csapatában alapembernek számít olyannyira, hogy még a felnőtt keret tagja is volt a Napoli és a Roma elleni meccseken.  A jelenleg 18 éves kapus az Illés Akadémiáról került Torinóba. Ugyan a bajnokságban csak 8. helyen állnak, de az Ifjúsági Bajnokok Ligájában, azaz az UEFA Youth League-ben csoportelsőként jutottak tovább a  Chelsea fiataljait megelőzve. A kiváló felépítésű kapusról azt mondják, hogy nagyon jó a mentalitása, valamint lábbal is kiemelkedő.

Hegyi Krisztián

Krisztián csakúgy, mint poszttársa Szombathelyről tette át a székhelyét külföldre. Bár több kérője akadt Angliából és Spanyolországból, ő a West Ham United-et választotta. Átigazolásakor a Kalapácsosok közöltek egy cikket, miszerint korosztálya egyik legnagyobb kapustehetségét szerezték meg a személyében. Jelenleg az U23-as csapatban fut kiváló szezont, hiszen csapata vezeti a tabellát 17 forduló után. Erősségeinek a magas labdák lehúzását és a védelem irányítását tartják.

Védők:

Milos Kerkez

 

Milos Győrből került Milánóba. Sokat elmond a 18 éves játékos tehetségéről, hogy személyesen Paolo Maldini kérésére került az AC Milanhoz. Jelenleg a Primavera együttesnél pallérozódik, de többször már a felnőttekkel edzett és már volt felnőtt keret tag is. A mérvadónak számító Transfermarkt 300 ezer euró taksálja az értékét.

Balogh Botond

 

Botondot aligha kell bemutatni a magyar futball szerelmeseinek. Az egyszeres válogatott jelenleg a AC Parma alkalmazásában áll. A 19 éves védő az MTK-ból igazolt Olaszországba, ahol most töbek közt a legendás Buffon csapattársa lehet. Ugyan idén csak a Seria B-ben játszik, de tavaly volt 3 Seria A-s meccse is és San Marino ellen bemutatkozhatott a válogatottban is. Jelenlegi értéke 1 millió euró.

 Középpályások:

Posztobányi Patrik

 

A 19 éves védekező középpályás a Puskás Akadémia játékosa, azonban a következő fél évet Zalaegerszegen tölti kölcsönben. Mentálisan és fizikailag kiemelkedő játékost a Tutto Mercato Web a "magyar Daniele De Rossinak" nevezte. Reméljük hasonló karriert fut be, mint az olasz.

Bukta Csaba

A 20 éves szélsőt (csak úgy, mint Szoboszlai Dominikot) fiatalon vitte el a Salzburg akadémiája, ahol rögtön kölcsönadták a másodosztályú fiókcsapatuknak az FC Lieferingnek. Onnan az osztrák elsőosztályú SCR Altach-hoz vezetett az útja, előbb kölcsönben, majd miután ott elégedettek voltak vele végleg megszerezték. Itt hamar alapemberré vált, hiszen a jelenlegi szezonban 18 mérkőzésből 16-on játszott.

Csatárok:

Vancsa Zalán

Zalánt joggal az egyik legnagyobb magyar tehetségnek tartják. Mi sem bizonyítja jobban, hogy már 16 évesen bemutatkozhatott a magyar első osztályban, sőt az első meccsén az Újpest ellen győztes gólt rúgott. Az Ifjúsági Bajnokok Ligájában idén 4 meccsen 5 gólt és 2 gólpasszt adott. Hamar fel is figyelt rá az ICM Stellar Sports ügynökség, akikkel sikerült is gyorsan megállapodni, így a jövőben ők fogják az ifjú tehetség útját egyengetni. Ez az ügynökség képviseli többek között Bale-t, Camavinga-t és Grealish-t is.

Németh András

Sokan Szalai Ádám utódjának tartják, a még mindig csak 19 éves csatárt. 13 évesen költözött ki a családjával Belgiumba, ekkor került a Genkhez.  A 2021/2022-es szezonban már a felnőtt csapatban is bemutatkozhatott, amit góllal hálált meg. A válogatottban végigjárta a korosztályos ranglétrát, már csak a felnőtt csapat hiányzik neki. Kétségtelen, ha így folytatja nagy erőssége lehet a magyar válogatottnak.

süti beállítások módosítása