topfutball

topfutball

Kikkel harcolhat meg a helyéért Schäfer András Berlinben?

2022. január 26. - tamas8

Schäfer András valósággal berobbant a köztudatba a 2020-as Európa Bajnokságon. De ki is ő? Honnan indult? Hol tart most? Kikkel kell majd megküzdenie Berlinben a csapatba kerülésért?

 

Schäfer Szombathelyen született és itt is kezdett el futballozni, de hamar az MTK akadémiájára került. Innen 2019 januárjában 1 millió euróért cserébe leigazolta a Genoa. Ott az U20-as csapathoz irányították, majd kölcsönadták a Chievo Veronának, de ott szintén nem jutott játéklehetőséghez.  Ezután a középpályás a DAC-hoz került kölcsönben, ahol annyira elégedettek voltak vele, hogy le is igazolták végleg. A Dunaszerdahelyben és a magyar válogatottban nyújtott teljesítményére több nagy klub is felfigyelt, köztük a jelenlegi idényben a  Bundesliga 4. helyén álló Union Berlin is, akik 2022. 01. 21-én szerződtették 1 millió euróért cserébe.  A tizenötszörös válogatottal együtt így már 6 magyar játszik a német első osztályban.

Régóta figyelemmel követjük Andrást, nagyon tetszik nekünk a mentalitása, a fejlődési pályája és a labdával való bátor játéka. Fiatal, ambiciózus játékos” – idézi az Union hivatalos honlapja Oliver Ruhnert ügyvezető igazgatót.

Az Union Berlin általában 3-5-2-es hadrendben játszik, 3 belső középpályással. Itt kaphat helyet majd Schäfer is.

De nézzük is kik lehetnek a legnagyobb riválisai!

Rani Khedira

A legstabilabb pontja a berliniek középpályájának. Ő a világbajnok, egykori Real Madrid játékos Sami Khedira öccse. Az Union idei 31 meccséből 30-on játszott. A védekező középpályásnak idén gólja és gólpassza még nincs, igaz nem is ő a felelős a csapatban a támadások befejezéséért.

Grischa Prömel

Ő egy igazi box to box játékos. Ha kell támad, ha kell hátul védekezik. Idén 25 meccsen 1831 percet játszott, ezeken 4 gólja és 2 gólpassza van.

Genki Haraguchi

A hatvanhatszoros japán válogatott támadó középpályás szintén 30 meccsen volt jelen, viszont 810 perccel kevesebbet játszott, mint Khedira. Ő 4 gólpassznál jár már a bajnokságban, de a szezonban gólt még nem sikerült szereznie.

 

Levin Öztunali

Legtöbbször csereként lép pályára Berlinben az egykori U21-es és U19-es Európa Bajnok. Idén 18 meccsen mindössze 758 percet játszott. 1 gólpasszt sikerült adnia (azt is kupában), gólt még nem sikerült szereznie.

Kevin Möhwald

Möhwald nyáron érkezett a német fővárosba, de ez idáig nem kapott túl sok játéklehetőséget, eddig csak csereként számoltak vele. 13 meccsen 358 perc jutott neki, gólja és gólpassza nincs.


 

Andrásnak, mint a statisztikákból látható, főleg Prömellel és Khedirával kell majd megküzdenie a kezdőbe kerülésért. Nem lesz könnyű dolga, de bízom benne, hogy meg tudja mutatni a tudását a Bundesligában is.

Szerintetek mennyi játéklehetőséget fog kapni Schäfer?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://topfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr6016824650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása